homewerken in de tuintuingereedschapgesteeld gereedschap

Gesteeld gereedschap

In de lente en zomer groeit alles volop. Dit geldt zowel voor gewenst als ongewenst groen. Hierbij is voorkomen beter dan genezen. Door regelmatig te schoffelen of te hakken voorkomt u dat het onkruid zich kan ontwikkelen en behoudt u het gewenste beeld van uw tuin. Met een bladhark zorgt u dat alles op een hoop komt om vervolgens snel te kunnen verwijderen. Spades en vorken worden gebruikt voor verschillende taken in de tuin. Van licht werk zoals het omscheppen van bloembedden tot de zwaardere werkzaamheden zoals het rooien van een boom. Zorg dat u goed voorbereid aan de slag gaat want goed gereedschap is het halve werk!

Exclusief gesteeld gereedschap


Gehard staal

De stelen hebben een donkere kleur, omdat ze zijn gemaakt van gebeitst essenhout met het duurzame FSC-keurmerk. De stalen delen van Landgoed Select tuingereedschap zijn gemaakt van gehard staal. Dit is een superieure staalsoort met een lange levensduur. Doordat het staal is gesmeed (in een Nederlandse smederij!) zijn de duurzame eigenschappen nog verder verbeterd. Geen wonder dat we u tien jaar garantie geven. Met Landgoed Select kunt u de zwaarste klussen moeiteloos aan.

Extra sterk

U vindt alle gangbare gereedschappen in het assortiment van Landgoed Select. Stuk voor stuk van ambachtelijke kwaliteit en waar mogelijk voorzien van slimme extra’s. Zo is de spade extra sterk gemaakt, doordat het stalen gedeelte een stukje over de houten steel doorloopt. Daarmee is de spade eigenlijk onbreekbaar en dus ideaal voor flinke tuinklussen. Ook de schoffel en de kantensteker zijn gesmeed en daardoor vlijmscherp. Dat maakt het werken veel lichter.

Handig kliksysteem

Handig zijn de combinatiesystemen waarbij u op één steel verschillende gereedschapskoppen kunt zetten. Bijvoorbeeld het Combisystem van Gardena dat voor iedere klus in de tuin de juiste steel/gereedschapcombinatie biedt. Makkelijk gereedschap verwisselen door grote zachte kunststof schroef. Wolf heeft het Multi-Star-systeem met wel meer dan 80 verschillende gereedschapskoppen. Dankzij dit gepatenteerde kliksysteem wisselt u in een handomdraai van gereedschap. De originele Multi-Star verbinding zorgt dat elke gereedschapskop in één klik stabiel aan de steel zit.

Harken

Hark

Voor het oppervlakkig losmaken van de bodem en te egaliseren. Geschikt voor alle grondsoorten, van zandgrond tot zware kleigrond. En om onkruid en tuinafval bijeen te brengen.

Grashark (of gazonhark)

Voor het verwijderen van grasmaaisel. De grashark heeft sterke, verende tanden, zodat u ook het mos tussen het gras uit kunt trekken. De grashark wordt ook vaak gebruikt in de borders om het wiedafval tussen de vaste planten uit te harken.

Bladhark

Het verschil tussen een bladhark en een grashark is dat de bladhark platte tanden heeft die in een waaier uitlopen en die snel en eenvoudig in breedte te verstellen zijn. Wordt het meest gebruikt om bladafval bij elkaar te harken.

Schoffelen

Schoffel

Voor het verwijderen van onkruid en het oppervlakkig losmaken van de bodem. Geschikt voor lichte grondsoorten als zandgrond.

Hak

Voor het verwijderen van onkruid. Geschikt voor alle grondsoorten. Een groot verschil tussen een schoffel en een hak is dat je een schoffel door de grond duwt en een hak trekt.

Cultivator (drietand)

Voor het losmaken van dichtgeslagen grond en deze zo te beluchten. Geschikt voor alle grondsoorten.

Scheppen

De spade

Een spade is hét gereedschap voor verschillende grondwerkzaamheden zoals losmaken of spitten van de grond of het verplanten van bomen, struiken en grotere vaste planten. Door de rechte bovenzijde kunt u met uw voet extra kracht uitoefenen.

De bats

Een schepbats is gemaakt om losse grond, zand, grind, compost of tuinafval op te scheppen. Door de holling en het formaat kunt u meer volume verwerken dan bij een spade. Met een steekbats kunt u ook graafwerkzaamheden verrichten.

De spitvork

Voor het verwijderen van wortels en onkruid en het rooien (uit de grond lichten) van kleine planten en gewassen. Een spitvork werkt voor deze werkzaamheden beter dan een spade omdat deze makkelijker door wortels steekt.