homewerken in de tuinterras reinigenhogedrukreinigers

Hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk (tussen de 100 en 140 bar) door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden gereinigd. Ook kunnen er een speciale opzetstukken op worden aangesloten om bijvoorbeeld uw terrastegels van aanslag te ontdoen. Daarnaast kunt u een hogedrukreiniger ook goed gebruiken bij bijvoorbeeld het schoonmaken van uw auto, caravan of schutting… noem maar op.

Accessoires bij de hogedrukreiniger

Er zijn verschillende attributen beschikbaar bij een hogedrukreiniger:

Standaard spuitlans (powerspeed)

Gebruik de standaard spuitlans voor het reinigen van uw auto, motor, fiets, caravan, etc. Het water wordt verdeeld over een relatief groot oppervlakte waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Let er wel op dat u met de voorzijde van de lans op circa 20 cm van het object verwijdert blijft.

Roterende lans (tornado)

Een powerlans of een vuilfrees is een speciale lans waarbij de waterstraal is verkleind. Hiermee heeft het water een nog hogere reinigende werking. Een nadeel is echter dat de straal een veel kleinere oppervlakte raakt.. Door de powerlans een roterende werking te geven wordt het oppervlakte echter weer vergroot. Een powerlans is geschikt voor de meeste terrassen en muren.

Terrasreiniger (patio-cleaner)

Wilt u opspattend water voorkomen is een speciale terrasreiniger aan te raden. Deze werkt schoon en doeltreffend en voorkomt dat alles onder het zand of modder komt.

Schoonmaak middel

Sommige hogedrukreinigers hebben de mogelijkheid om schoonmaakmiddel toe te voegen. Hiermee verhoogt u de reinigende werking. De meeste hogedrukreinigers zijn ook geschikt voor warm/heet water. Het gebruik van warm/heet water is bijvoorbeeld aan te raden bij het verwijderen van vetten en oliën.

Wasborstel

Een zachte wasborstel met watertoevoer. Eventueel met een telescopisch verstelbare steel. Hiermee kunt u de auto makkelijk reinigen zonder de lak te beschadigen.