homeplant en zorgsiertuintuinplanten

Tuinplanten

Tuinaanleg begint met een plan; dat plan kunt u het beste op papier zetten en aan de hand van dit plan dient u te werk te gaan. Oude planten en bomen er uit, grond verbeteren en pootklaar maken. Wat voor grondsoort heeft u? Ligt de tuin het grootste deel van de dag in de zon of in de schaduw? Wilt u vaste planten in combinatie met éénjarige planten? Wilt u het jaarrond bloeiende planten? Welke kleuren hebben uw voorkeur? Wilt u een gazon of een terras en hoe groot moeten deze dan worden? Wilt u uw eigen planten zaaien of koopt u gekweekte planten in pot?

 

Allemaal vragen, die u liefst van tevoren beantwoord wilt te hebben, voordat u aan het daadwerkelijke aanleggen begint. Heeft u bedacht wat u met uw tuin zou willen dan helpen we u graag verder met advies en natuurlijk zaden, planten en allerhande tuingereedschap.

Op de inspirereende site www.tuinieren.nl staat een handige planentindex waar u alle kenmerken en verzorgingswijze van uw tuinplanten terug kunt vinden.

Seizoenplanten

BoerenBond en Welkoop zijn echte seizoenswinkels. Elk seizoen vindt u bij ons daarom andere tuinplanten.
Lees meer over het planten van uw aankopenin het artikel Planten en verplanten.

Zaden

U kunt natuurlijk ook zelf planten en bloemen te zaaien; u bent niet alleen voordelig uit, u wordt waarschijnlijk aangenaam verrast door de mooie vormen en kleuren die u zelf heeft gecreëerd. Een goede kwaliteit zaden is essentieel voor een optimale groei. De kwaliteit wordt bepaald door rasechtheid, raszuiverheid, kiemkracht en gezondheid. Daarnaast is het zaaien zelf, de verzorging en het juiste tijdstip belangrijk voor de uiteindelijke oogst. Kijk op de zaaikalender hieronder voor het meest geschikte moment voor het zaaien van uw bloemzaden. Lees meer over zaaien in het artikel Zaaien en planten.