homewerken in de tuinkleding en schoenenwerksokken

Werksokken

We hebben in het assortiment een grote variatie aan sokken. Bijvoorbeeld thermosokken tegen koude voeten of speciale wandelsokken. En uiteraard ook werksokken met een hoge slijtageweerstand. Deze sokken zijn heel geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld houten klompen.
Door het dragen van werksokken zullen uw klompen of schoenen minder blaren geven. Net als bij andere kleding is het materiaal heel belangrijk voor het comfort van sokken. Sokken worden gebreid van natuurlijke of synthetische vezels of een combinatie van beiden.

Natuurlijke vezels

Wol

Wol is isolerend waardoor het uw voeten warm houdt in de winter en koel in de zomer. Bovendien heeft wol een hoog vochtopnemend vermogen. Hierdoor blijft er lang comfort bij zweetvoeten. Nadelen van wol zijn dat het niet erg slijtvast is, lastiger is te wassen door de krimp en sommige soorten wol kunnen jeuken en prikkenals u daar gevoelig voor bent.

Katoen

Katoen heeft ook een hoog vochtopnemend vermogen, maar voelt dan wel snel nat aan en kan dan plakken. Katoen is wel de enige vezel die in natte toestand sterker is dan droog. Katoen is slijtvast en heel goed wasbaar. Katoen is huidvriendelijk en geeft geen irritatie.

Synthetische vezels

Polyamide

Polyamide wordt veel toegepast in sokken vaak ook in combinatie met katoen om de sok soepel aan te laten voelen. Polyamide neemt bijna geen vocht op en is goed wasbaar. Het is een sterke elastische vezel waardoor de sokken vormvast blijven.

Polyester

Ook polyester neemt bijna geen vocht op en is goed wasbaar. Het is een sterke vezel, maar harder dan polyamide waardoor het sneller pilling (gerolde pluisjes) geeft.

Cordura

Cordura is een polyamide vezel die 2 keer sterker is dan gewone polyamide en daardoor heel slijtvast.

Thermolite

Thermolite is ook een polyester vezel, maar dan hol waardoor de isolatie is vergroot. Dit houdt voeten zomers koel en ’s winters warm.

Coolmax

Coolmax is een materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor sporters. Inmiddels wordt deze stof toegepast in kleding voor iedereen die bij wat voor werkzaamheden dan ook transpireert. Al het transpiratievocht wordt via de vezels afgevoerd waardoor de voeten droog blijven. Het is een polyester vezel met vier kanalen waardoor de vezel is vergroot tot 120% van een gewone ronde vezel.

Dunova

Dit materiaal is speciaal ontwikkeld voor het dragen in veiligheidschoenen. Door de toevoeging van metaaldraad zijn de sokken antistatisch. Het materiaal plakt niet aan de huid en laat transpiratievocht snel verdampen. De sokken hebben een met badstof versterkte zool, hak en teen. Deze zorgt voor extra bescherming, schokabsorptie
en comfort.