homewerken in de tuinkleding en schoenenwerklaarzen

Veilig warm en beschermd

Laarzen moeten uw voeten bescherming bieden. Welke veiligheid u wenst, is afhankelijk van uw werkzaamheden. Bent u veel bezig met vee, dan loopt u het risico door een koehoef op uw tenen te worden getrapt. Een stalen neus biedt uitkomst. En als bouwvakker loopt u dan bijvoorbeeld weer kans op een uitstekende spijker te trappen en is een beschermende voetzool juist van belang. Bekijk ons online werkschoeisel assortiment of ga langs bij een van onze winkels.

Voor laarzen onderscheiden we vier niveaus van veiligheid:

Thermische isolatie

In koude omstandigheden is het gebruik van een laars die de voeten warm houdt zeer belangrijk. Bepalend voor de thermische isolatie van de laars zijn:

Deze aspecten bepalen ook de soepelheid en flexibiliteit van de laars in (extreem) koude omstandigheden.

Bestendigheid tegen bijzondere substanties

Let bij de keuze voor laarzen optegen welkesubstantiesze bestand zijn. In het algemeen zijn alle laarzen waterdicht en beschermen ze u tegen natte voeten. Maar als veehouder moeten uw laarzen bijvoorbeeld ook bestand zijn tegen mest. Werkt u veel met zuren, dierlijke en plantaardige oliën, vetten, bloed, chemicaliën, desinfecterende middelen of bestrijdingsmiddelen? Houdt daar rekening mee wanneer u laarzen uitzoekt.

Rubber of kunststof?

Laarzen worden gemaakt van diverse materialen met verschillende eigenschappen: Rubber is zwaar en het smelt niet (hittebestendig tot 230C). PVC is een sterk, goedkoop materiaal wat echter bij kou snel hard wordt. Acifort is een mengsel van rubber en PVC wat een soepele, slijtvaste laars geeft die niet hard wordt in de winter. Purofort is licht van gewicht en schokdempend en heeft een goede warmte-isolatie (tot -20 C). Er wordt nog vaak gesproken over 'rubberen laarzen', maar het merendeel van de moderne laarzen wordt gemaakt van kunststof. Dit is sterker, lichter, isolerender, slijtvaster en soepeler dan rubber.

Duurzaamheid

De duurzaamheid van uw laars wordt bepaald door het gebruikte materiaal, de dikte van de zool en het ontwerp. Deze aspecten samen bepalen slijtvast uw laars is en wat de levensduur zal zijn. Daarnaast is uiteraard ook de mate van gebruik bepalend voor hoe lang een laars meegaat.