homedier en welzijnkatvoeding voor uw kat

Voeding voor je kat

Voer vind je kat niet alleen lekker, het is ook belangrijk voor hem. Zo groeit hij goed en heeft hij een goede conditie en weerstand. Er zijn verschillende soorten speciaalvoer.

Kattenvoer

De dagelijkse verzorging van je kat begint natuurlijk met een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Geef je kat compleet voer van de bekende merken. Hierin zit precies wat hij nodig heeft. Voer je kat nooit alleen maar vegetarisch voer, dan komt hij belangrijke voedingsstoffen tekort.

Hoeveel eten heeft uw kat nodig?

Katten zijn soms kieskeurige eters. De voorkeur voor een bepaalde voeding hangt af van de geur, maar ook van de kwaliteit van de basisingrediënten (vlees, granen, groenten). Erzijn veel verschillende smaken in het assortiment, met voor elke kat wat wils. Er is allerlei speciaal voer verkrijgbaar naar leeftijdsfase kitten, volwassen of senior maar ook voor binnenkatten of bijvoorbeeld allergische katten.

Voeding voor kittens

Uw kitten heeft andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat. Daarom is aangepaste voeding belangrijk. Wist u dat de maag van een jong katje slechts zo groot is als een hazelnoot? Uw kitten heeft dan ook behoefte aan kwalitatieve, geconcentreerde en energierijke voeding. Deze voeding zorgt voor een goede vertering van alle voedingsstoffen, helpt problemen zoals diarree of wormen te voorkomen en draagt bij aan de weerstand van de kitten.

Voeding voor katten op leeftijd

Seniorvoeding voorziet in de behoefte van de oudere kat. Wat is oud? De gemiddelde huiskat wordt 14 jaar oud, maar er zijn zelfs katten bekend die 30 jaar zijn geworden. We adviseren seniorenvoeding vanaf tien jaar. Deze voeding zorgt ervoor dat uw kat meer energie krijgt en versterkt de natuurlijke weerstand. Het draagt tevens bij aan de soepele werking van de gewrichten.

Voeding voor zwaarlijvige katte

Net als bij mensen geldt ook voor katten dat overgewicht gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Wilt u uw kat zo gezond mogelijke houden, dan is het verstandig haar gewicht in de gaten te houden. Bij zwaarlijvige katten zijn de ribben en wervelkolom moeilijk te voelen en ze hebben een dikke buik. Herkent u uw eigen kat in deze omschrijving? Serveer hem dan lightvoeding met een gematigd vetgehalte en een verhoogd eiwitgehalte.

Voeding voor overgevoelige katten

 

Ook katten hebben last van gevoeligheid voor sommige stoffen en/of gezondheidsproblemen. Dat geeft veel ongemak zoals huid- en vachtproblemen, braken en zachte ontlasting. Pak deze problemen aan of help ze voorkomen met de speciaal samengestelde voedingen. Bijvoorbeeld Kenner Select Sterilised voor gecastreerde en gesteriliseerde katten of Kenner Select Sensitive voor katten die gevoelig reageren op voeding.

 

Voeding voor binnenkatten

Een kat die binnen leeft, is minder actief. Hij leidt een rustig bestaan en besteedt veel tijd aan eten en slapen en verbruikt zo minder energie. Geef je binnenkat niet teveel calorieën om overgewicht te voorkomen. Specifieke voeding voor binnenkatten, zoals Kenner Select Adult Indoor is aangepast aan de energiebehoefte van de kat.