homedier en welzijnhondhuisvesting van uw hond

Veilige rustige plaats

De meest ideale eigen plek voor uw hond is een rustige plaats waar uw hond het overzicht heeft wat er allemaal gebeurd, maar niet constant gestoord wordt door langslopende huisgenoten. Zeker als er kleine kinderen in huis zijn is een rustige eigen plek belangrijk. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld een mand of een hondenligkussen.

Mand

Voor een hond is het goed dat hij een eigen plek heeft. Veel baasjes kiezen voor hun hond dan ook vaak voor een hondenmand. Let daarbij op dat u niet een te kleine mand neemt. Koop voor een puppy de mand op de groei.

De bench

Een bench is een andere mogelijkheid. Met name voor pups is een bench een ideaal hulpmiddel en het is zeker niet zielig om de pup of uw volwassen hond hier af en toe in te laten. Een bench is een prima vervanging van een veilige eigen plek. Als de pup of de volwassen hond eenmaal aan de bench gewend is, kunt u deze neerzetten waar u wilt en zal hij of zij deze plek beschouwen als zijn of haar eigen plek.

Draadkooi

Een draadkooi kan voor veel doeleinden worden gebruikt. Zorg in ieder geval voor voldoende ruimte:

Kleine hond
60 cm / 76 cm

Middelgrote hond
76 cm / 91 cm / 106 cm

Grote hond
min. 121 cm

Nylon bench

Een nylon bench kent dezelfde toepassingen als een draadkooi. In de praktijk wordt een nylon bench vooral gebruikt om de hond mee te vervoeren. Daarnaast oogt het nylon wat subtieler in de woonkamer. De nylon bench kunt u iets kleiner kiezen.

Kleine hond
49 cm / 60 cm

Middelgrote hond
70 cm / 81 cm / 91 cm

Grote hond
91 cm / 102 cm

Toepassingen draadkooi of bench